Bas Vos

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 24-11-2015

Naam: Bas Vos

Woonplaats: Kerkdriel

Leeftijd: 24

Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Bas Vos geworden!

bas-vos-november-2015-groot

Functie: “Accountmanager bij ErgoDirect International. We verkopen ergonomische soft- en hardwareoplossingen voor gezonder, slimmer en efficiënter beeldschermwerk in de zakelijke markt.’’

Welke training heb je gevolgd? “Het Expert in Sales Totaaltraject: de uitgebreide versie van vier keer twee dagen trainen.”

Waarom juist deze training? “Ons bedrijf werkt al wat langer samen met Kenneth Smit. M’n collega’s hebben de training ook gevolgd en zijn er erg enthousiast over. Alle binnen- en buitendienstmedewerkers worden getraind door Kenneth Smit.”

Wat heb je er geleerd? “Vooral om niet alles vanuit m’n enthousiasme voor een klant in te vullen,maar juist goed te luisteren naar zijn wensen en behoeften. Het is belangrijk om in een verkoopgesprek jezelf te blijven, maar de basis moet goed zijn.’’

Waar mogen ze je voor wakker maken? “Ik ben een fanatieke voetballer en speel in het 1e elftal van DSC uit Kerkdriel in de derde klasse amateurs. Ik hou van reizen, maar daar heb ik helaas weinig tijd voor gehad de laatste jaren.”

Hoe staat het met je carrière? “Ik ben heel leergierig en ambitieus. Met mezelf heb ik afgesproken dat ik de eerste vijf jaar van m’n carrière gebruik om me te ontwikkelen als collega, accountmanager en als mens. Daarna wil ik kijken waar ik sta. Ik begin nu aan het derde jaar en ik krijg van collega’s en uit andere evaluaties terug dat ik grote stappen maak. Het helpt natuurlijk dat ik als 22-jarig broekie in het diepe ben gegooid en aan tafel zat met gesprekspartners die vaak twee keer zo oud zijn als ik.”

Wat is je grootste commerciële succes? “Ik heb vorig jaar een groot software project geïnitieerd en geïmplementeerd bij een grote organisatie in Nederland. Zo zijn er nog vier á vijf leuke projecten die ik heb binnengehaald.”

Wat is je grootste commerciële teleurstelling? “Een pilot met zo’n 25 deelnemers die van onze producten gebruik zouden gaan maken. Iedere pilotdeelnemer was enthousiast, maar uiteindelijk bleek dat degene met wie ik zaken wilde doen niet beslissingsbevoegd was. Het project werd uiteindelijk afgeblazen. Dat was een leermoment.”

Altijd al verkoop geambieerd? “Ja. Aan de ene kant voel ik me een echte ondernemer. Aan de andere kant heb ik de sociale en communicatieve vaardigheden die nodig zijn om een goede accountmanager te worden.”

Waar droom je van? “Van een eigen bedrijf over 5 á 10 jaar. Leidinggeven aan een organisatie met jonge, energieke én innovatieve medewerkers lijkt me zeer bevredigend. Afijn, eerst de komende jaren mezelf blijven ontwikkelen bij mijn huidige werkgever. Ik heb het hier onwijs naar m’n zin!’’