Carly van der Ploeg

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 09-06-2011
NaamCarly van der Ploeg
WoonplaatsDrachten
Leeftijd27
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Carly van der Ploeg geworden!
Carly van der Ploeg

Functie? “Assistent filiaalmanager bij Kuiter Studio in Groningen, leverancier van domotica, audio- en videoapparatuur en audio- en videomeubilair.”

Welke trainingen heb je gevolgd? “De training Expert in Sales bij Jack Jobing.”

Wat heb je tot nog toe geleerd? “Rust brengen in het gesprek. En dat is ook meteen m’n grootste uitdaging, want ik heb nogal veel energie. Ik praat veel minder dan vroeger en ik luister meer. Zo wordt het vanzelf veel makkelijker om potentiele klanten door ons aanbod heen te leiden en het juiste advies te geven.”

Auto? “Da’s wel een grappig verhaal. M’n vorige auto, een Renault Megane, heb ik total loss gereden na afloop van de tweede trainingsdag bij Kenneth Smit… Ik rijd nu in een Ford Focus Wagon.”

Grootste liefde? “M’n gezinnetje. M’n vriendin en ik hebben een klein mannetje van twee. En er is een tweeling op komst. Twee meisjes. Maar m’n passie is muziek. Ik speel in verschillende bandjes en ben ook nog actief als studiomuzikant. Drums en gitaar.”

Hoe staat het met je carrière? “Ik kom uit de muziek. Eerst een paar jaar conservatorium. Daarna theatertechniek gestudeerd. Op m’n 18e ben ik in Drachten een muziekwinkel begonnen. Die winkel heb ik twee jaar geleden verkocht omdat ik meer tijd aan m’n gezin wilde besteden.”

Wat is je grootste commerciële succes? “Ik heb een goed lopende winkel achtergelaten met veel landelijke klanten waaronder Defensie. Daar ben ik erg trots op. Alle kennis die ik daar van het ondernemerschap heb opgedaan komt nu ook goed van pas. Ik weet wat het is om een winkel te runnen. Mijn werkgever en ik voelen elkaar dan ook heel goed aan. Als ik me beperk tot Kuiter Studio dan ben ik er erg trots op dat de omzet  dit jaar gegroeid is ten opzichte van vorig jaar.

Altijd al verkoop geambieerd? “M’n eerste liefde was de muziek, maar nadat ik de winkel was begonnen kwam ik er al snel achter dat verkopen me goed af gaat.”

Plannen voor de toekomst? “We hebben net een nieuw huis gekocht en de tweeling wordt binnenkort geboren. Daar zijn we dus nog even druk mee. Ik wil voorlopig graag bijdragen aan de groei van Kuiter Studio. En op wat langere termijn zou ik graag jonge ondernemers begeleiden. Maar dat is toekomstmuziek.“