Ed van Dijk

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 10-11-2009
NaamEd van Dijk
WoonplaatsBergschenhoek
Leeftijd38
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Ed van Dijk geworden!
Ed van Dijk

Functie:
“Accountmanager bij Beercoo schoonmaakgroep. Een fris en eigentijds bedrijf dat zich in 20 jaar tijd heeft ontwikkeld van een eenmanszaak tot een professionele schoonmaakgroep met 200 medewerkers en een compleet aanbod aan facilitaire diensten, variërend van interieuronderhoud en bouwschoonmaak tot gevelreiniging.”

Welke trainingen heb je gevolgd?:
“De basistraining Commerciële Vaardigheden en de follow-up trainingen ‘De Prijs Verkopen’ en ‘Omgekeerd Verkopen’. Samen met de directie en een collega ga ik binnenkort ook nog de training ‘Non-verbale communicatie en Wisselen van Interventieniveau’ volgen.”

Wat heb je tot nog toe geleerd?:
“In m’n enthousiasme maakte ik nog wel eens een echte verkopersfout: veel praten en weinig luisteren. Dat is echt veranderd. Er zit ook veel meer structuur in mijn verkoopgesprekken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er, na mijn ervaring met andere trainingsbureaus, niet zoveel vertrouwen in had. Ik hou helemaal niet van rollenspellen. Maar de trainers, Koen van Gorp en Charles Wolf, hebben zich echt ingeleefd in onze branche. Dat maakt de trainingen heel bruikbaar in de praktijk. Het werken met Leitmotive, typerend voor de trainingen van Kenneth Smit, heeft me ook geholpen om beter in te spelen op de behoefte van de klant.”

Auto:
“Hij is eigenlijk zilver metalic, maar met een beetje zelfspot mag ik graag zeggen dat ik in een grijze auto rijd: een Ford Mondeo!”

Grootste liefde:
“Niks mooier dan ’s avonds thuiskomen bij mijn vrouw Carola en mijn twee dochters: Daimy van 6 en Julia van 2. Ik ben en echte familieman.”

Hoe staat het met je carrière?:
“Ik heb een klein uitstapje gemaakt, maar eigenlijk zit ik al achttien jaar in de schoonmaak. De eerste 10 jaar bij een concurrent van Beercoo. Daarna een ‘100.000-kilometer-per-jaar baan’ als adviseur voor een fabrikant van schoonmaakartikelen. Twee jaar geleden kreeg ik een mooie aanbieding van Beercoo. Het feit dat ik nu naar mijn werk kan fietsen, maakte de beslissing wel erg makkelijk.”

Wat is je grootste commerciële succes:
“Het zal lastig worden om het dit jaar vol te houden, maar de afgelopen twee jaar zijn we telkens met 30 procent gegroeid: een echte teamprestatie.”

Altijd al verkoop geambieerd?:
“Van de achttien jaar dat ik werkzaam ben in de schoonmaakbranche zit ik pas zes jaar in de verkoop. Ik heb ook leidinggevende functies gehad. Daar zitten toch aspecten aan waar ik niet op zit te wachten. Niemand kiest voor de schoonmaakbranche. Daar rol je in. Maar ik doe het wel met heel mijn ziel en zaligheid.”

Plannen voor de toekomst?:
“Meegroeien met Beercoo. We hebben een fantastisch team waar alle neuzen dezelfde kant op staan en we hebben er hel veel lol in. We hebben niet voor niets een smiley in ons logo staan!”