Edwin Schreuder

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 09-09-2011
NaamEdwin Schreuder
WoonplaatsLemmer
Leeftijd23
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Edwin Schreuder geworden!
Edwin Schreuder

Functie: “Accountmanager bij ICY (spreek uit als I see why), ontwikkelaar van energiebesparende beheersystemen. Ook wel bekend van de Slimme thermostaat uit de Essent reclame.”
 

Welke trainingen heb je gevolgd?: “Alle modules van het Expert in Sales Totaal Traject met Ruud Janson.”
 

Wat heb je tot nog toe geleerd?: “Je zou kunnen zeggen dat ik m’n gereedschapskist voor een verkoopgesprek heb uitgebreid. Ik praat veel minder, luister veel meer en ik houd de rode draad in het gesprek veel beter in de gaten. Als iemand iets te duur vindt vraag ik door. Waar vergelijk je die prijs dan mee? En waar baseer je die prijs op?” 

Auto?: “Een Citroën DS 3. De eco-versie, want dat past goed bij ons energiebesparende imago. En maar 14 procent bijtelling!”

Grootste liefde?: “Da’s toch echt mijn partner. En ik besteed nogal wat tijd aan m’n tropisch aquarium. Maar dat is een grote hobby, geen grote liefde.”

Hoe staat het met je carrière?: “Ik heb een detailhandel opleiding gedaan. Bij m’n eerste werkgever kwam ik er al snel achter dat ik verkopen het aller leukste vond. Bij ICY ben ik vervolgens begonnen in de buitendienst, vooral voor de recreatieve markt waar ICY een sterke positie heeft. In m’n huidige functie als accountmanager ben ik o.a. verantwoordelijk voor ons dealernetwerk.”

Wat is je grootste commerciële succes: “Mede naar aanleiding van het succes van de slimme thermostaat ben ik verantwoordelijk geworden voor het opzetten van een eigen dealernetwerk. Een leuke klus waar ik nog elke dag zoet mee ben. Onze producten zijn inmiddels bij zo’n 150 dealers verkrijgbaar.”

Altijd al verkoop geambieerd?: “Ja, eigenlijk wel.”

Plannen voor de toekomst?: “Er komt weer een nieuwe media campagne aan, waarin een nieuw consumentenproduct van ICY centraal staat. De ervaring leert dat we het daar erg druk mee krijgen. Verder wil ik graag blijven trainen en opleidingen volgen. Het bedrijf groeit hard. Dus ik verwacht dat er zeker ruimte zal zijn om mee te groeien.”