Ferdy Verboom

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 12-11-2013
NaamFerdy Verboom
WoonplaatsVeenendaal
Leeftijd26
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Ferdy Verboom geworden!
Ferdy Verboom

Functie?: “Operationeel Manager bij Impact Personeel. We zijn vooral actief in de medische sector. Een dynamische job waarin ik te maken heb met  verschillende vakgebieden; van HR tot verkoop en relatiebeheer.”

Welke trainingen heb je gevolgd?: “Samen met drie collega’s volg ik de training Expert in Sales bij Marcel Eijgermans. Deze maand gaan we de laatste module doen: ‘return on investment’. Ik heb er zin in.”

Wat heb je daar geleerd?: “Wat me het meest heeft opgeleverd is de manier waarop je vragen stelt en informatie vergaart. Vroeger was ik vooral zelf aan het woord. Nu laat ik de prospect praten. Zo krijg je een veel beter beeld van de organisatie en de behoefte. We hadden allemaal weinig ervaring met telefonische acquisitie. Wat we geleerd hebben over belscripts en bezwaartechnieken, daar heb ik elke dag plezier van.”

Auto?: “Een Toyota Aygo van de zaak. Lekker voordelig.”

Grootste liefde, na vrouw en kinderen?: “Ik kook graag. En we hebben een oldtimer camper waarmee we vaak naar kunstmarkten en exposities rijden, volgeladen met schilderen. M’n vrouw is kunstenares.”

Waar kunnen we jou voor wakker maken?: ”ik ben heel actief in het darten. Daar ben ik altijd voor te porren. Ik speel op een redelijk niveau, maar er hoort natuurlijk wel een glaasje bier bij. Of twee. Het blijft toch een café sport.”

Hoe staat het met je carrière?: “Ik ben opgeleid als verpleegkundige en heb een aantal jaren gewerkt in de gehandicaptenzorg. Daar kwam ik m’n huidige directeur tegen. Die wist dat ik de ambitie had om verder te groeien naar een leidinggevende functie. Die kans heb ik hier gekregen. In de twee jaar dat ik hier nu werk is het bedrijf flink gegroeid. Aanvankelijk was ik verantwoordelijk voor zorgpersoneel en relatiebeheer. Nu ben ik samen met een collega ook buiten de zorg aan het acquireren.”

Wat is je grootste commerciële succes?: “Bij een opdrachtgever waar we incidenteel zaken me deden, hebben we ooit anderhalf jaar lang vijf mensen gedetacheerd. Dat telt lekker aan.”

Altijd al verkoop geambieerd?: “Ik kom uit de zorg waar helemaal niet commercieel wordt gedacht. Dat was dus wel een omschakeling. Ik vind het inmiddels wel leuk en leer elke dag bij.”

Plannen voor de toekomst? “Lekker doorgaan op de huidige manier. Zo groot mogelijk worden en daarna eens kijken of ik een eigen vestiging kan openen. Zo kijk ik er nu tegenaan.”