Frank Mulders

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 06-09-2012
NaamFrank Mulders
WoonplaatsWeert
Leeftijd26
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Frank Mulders geworden!
Frank Mulders

Functie: “Technisch adviseur met een commerciële inslag bij Vilton. In de regio Midden-Brabant ben ik verantwoordelijk voor advies en verkoop van constructieve en waterkerende bouwmaterialen.”

Welke trainingen heb je gevolgd?: “Telefonische Acquisitie, Commerciële Vaardigheden, Prijs VerkopenReturn on Investment, Omgekeerd verkopen en Presentatievaardigheden. Een heel pakket dat op maat voor Vilton is samengesteld. Het wordt in vijf sessies van twee dagen behandeld. In 2006 hebben wat dat al een keer eerder gedaan met Remi Vermunt. Er zijn nogal wat wijzigingen geweest in ons team. Daarom is in 2011 besloten om via een WVA-traject een nieuwe training te organiseren. Dit keer met Erik van Os.”

Wat heb je tot nog toe geleerd?: “Veel. Ik ben beter in staat om het gesprek te sturen met open vragen en wat meer de diepte in te gaan. Het allerbelangrijkste is misschien wel dat ik het veel langer uitstel om over onze producten te praten. Eerst goed luisteren naar wat de klant eigenlijk van je verwacht. Ik had ook last van plankenkoorts voor een presentatie. Dat is een stuk verbeterd.”

Auto?: “Privé rijd ik in een Renault cabrio. De Mazda 5 van de zaak wordt binnenkort ingeruild voor een Skoda Superb. Chique auto en ook nog eens minder bijtelling.”

Grootste liefde?: “M’n gezinnetje; m’n vrouw en m’n twee kinderen, ’s zomers toeren door het prachtige Brabantse landschap met de cabrio en de weekenden op de camping in Chaam. We vieren elke week vakantie!”

Hoe staat het met je carrière?: “Eigenlijk wilde ik fotograaf worden, maar ik was te jong om in Den Haag te gaan studeren. Ik heb bij Blokker en de HEMA gewerkt en een avontuur beleefd in de automatisering voordat ik bij Hilti terecht kwam. En nu dus al weer zeven jaar bij Vilton. Inmiddels ben ik ook verantwoordelijk voor cluster Zuid en de organisatie van alle bouwbeurzen waar we staan.”

Wat is je grootste commerciële succes: “Dat zit naar mijn gevoel niet zo zeer in een grote order. Waar ik echt trots op ben, is dat ik eens een boze brief heb geschreven naar een bouwonderneming die via via met onze producten werkte, maar ze helemaal verkeerd toepaste. De brief viel slecht bij diverse betrokkenen, maar we zijn er wel door in gesprek geraakt over hoe het dan beter kon. Het uiteindelijke resultaat is dat deze aannemer nu al vier jaar mijn grootste klant is.”

Altijd al verkoop geambieerd?: ”Niet direct. Ik wilde fotograaf worden! Bij Hilti was verkoop voor het eerst echt m’n hoofdtaak. In m’n huidige functie combineer ik verkoop met technisch advies. Daar voel ik me prima bij.”

Plannen voor de toekomst?: “M’n carrière is eigenlijk een lange rechte weg met af en toe een kruispunt of een stoplicht. Eigenlijk ben ik er niet zo mee bezig. Ik ben een echte Brabantse Bourgondiër. Voor mij geldt meer: Carpe Diem!”