Frederieke Sligman

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 10-04-2010
NaamFrederieke Sligman
WoonplaatsAmsterdam
Leeftijd40
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Frederieke Sligman geworden!
Frederieke Sligman

Functie: “Account Manager bij ThiemeMeulenhoff, een uitgeverij van leermiddelen voor het basis- en voortgezet onderwijs, beroeps- en volwasseneducatie.  Ik houd me vooral bezig met de verkoop van lesmethodes  voor economie en techniek binnen het middelbaar beroepsonderwijs. Verder ben ik verantwoordelijk voor de verkoop van onze NT2 methodes: Nederlands voor anderstaligen.“

Welke trainingen heb je gevolgd?: “Ik heb net de training Professioneel Netwerken achter de rug. De training Telefonische Acquisitie komt er aan en ik volg het incompany traject; TM’s Commerciële & Communicatieve Management Development Traject bij Anne-Marie Koenraad. We zijn echte fans van haar geworden!”

Wat heb je tot nog toe geleerd?: “We zijn gewend om heel veel technische informatie te geven over onze producten. We leren nu vooral om de klant centraal te stellen en vooral  te denken vanuit de behoefte van de klant. We respecteren de persoon tegenover ons en sluiten aan bij diens motieven om met ons samen te werken. Als het iemand is die erg op ‘gemak ‘ is gesteld, leg ik bijvoorbeeld het accent op de docentenhandleiding en de geringe voorbereidingstijd. Ik laat de klant veel meer aan het woord. Een verkoopgesprek verloopt dan veel relaxter en je haalt veel meer informatie uit de klant. Er zit op deze manier ook meer uitdaging in als Accountmanager.”

Auto: “Een Renault Megane. Ik geef niet zoveel om auto’s. Als het maar rijdt.”

Grootste liefde:
 “Reizen, mag dat ook? Ik heb m’n hart verpand aan Afrika. Met name Zuid-Afrika. Ik  ga graag op ontdekkingstocht en verblijf niet in vier sterren hotels. Dus ik vind het ook altijd weer heerlijk om terug te zijn in Amsterdam en te beseffen hoe goed ik het heb.”

Hoe staat het met je carrière?:
 “Ik heb 11 jaar gewerkt bij Hogeschool InHolland in verschillende functies. Vooral aan de bedrijvenkant van het onderwijs, de externe relaties. Voordat ik drie jaar geleden overstapte naar NijghVersluys heb ik een MKB-loket opgezet voor de hogeschool.“

Wat is je grootste commerciële succes:
 “Ik zit eigenlijk pas drie jaar in de verkoop. Het grootste commerciële succes komt eraan. We lanceren op dit moment twee nieuwe producten waar we mee gaan knallen!

Altijd al verkoop geambieerd?:
 “Ik ben er bij toeval ingerold. En nu ik er in zit is het mijn persoonlijke ambitie geworden om er een succes van te maken.”

Plannen voor de toekomst?:
 ‘NijghVersluys is vorig jaar samengegaan met ThiemeMeulenhoff. Ik ben nu verantwoordelijk geworden voor nieuwe fondsen.  Het nieuwe ThiemeMeulenhoff voert een actief groei- en ontwikkelbeleid. Het is voor mij een goede kans om me verder te ontwikkelen binnen de fondsen.  Ik maak graag gebruik van deze gelegenheid!”