Jan Zwanenberg

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 10-02-2010
NaamJan Zwanenberg
WoonplaatsNuland
Leeftijd29
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Jan Zwanenberg geworden!
Jan Zwanenberg

Functie: “Ik ben Account Manager bij JNV in ’s Hertogenbosch. We verkopen en verhuren alles op het gebied van audio, video en we richten ons ook steeds meer op domotica: geïntegreerde technologie voor particulieren. Ik ben verantwoordelijk voor de business to business markt. Denk aan universiteiten, gemeenten en presentatieruimtes bij grote bedrijven.”

Welke trainingen heb je gevolgd?: De basistraining Commerciële Vaardigheden en de follow-up trainingen ‘De Prijs Verkopen’ en ‘Omgekeerd Verkopen’ en  ROI en ‘Non-verbale communicatie en Wisselen van Interventieniveau’: het Expert in SalesTotaal Traject oude stijl.”

Wat heb je tot nog toe geleerd?: “Er wordt je zoveel aangereikt tijdens de training. Eigenlijk ben ik alles anders gaan doen. Maar als ik één ding moet noemen, dan heb ik geleerd om door te vragen; samen met de klant de diepte in te gaan. Dat heeft zoveel opgeleverd. Na twee dagen was de training al terugverdiend.

Auto: “Een Skoda Superb II”

Grootste liefde: M’n vrouw Miriam. Zonder twijfel. M’n zoon Marijn van twee is m’n grootste trots.”

Hoe staat het met je carrière?: “Een half jaar na  mijn opleiding ben ik al bij JNV terechtgekomen als verkoper. Inmiddels ben ik als account manager verantwoordelijk voor een groot deel van de omzet. We hebben nu twee verkopers in dienst voor de business to business markt. Als we kans zien om verder te groeien ligt er misschien een rol als sales manager in het verschiet.”

Wat is je grootste commerciële succes: “het lukt me al drie jaar achtereen om ver boven m’n targets uit te komen. Eind vorig jaar heb ik een raamovereenkomst afgesloten met een grote universiteit. We leveren maatwerk dus we moeten het meestal  hebben van het persoonlijk gesprek. Hier ging het om een open inschrijving bij een instelling waar we al het nodige voor hadden gedaan. Blijkbaar hebben we daarmee een waardevolle relatie opgebouwd.

Altijd al verkoop geambieerd?: “Kun je wel zeggen. Toen ik acht was verhuurde ik al kleurpotloden in de klas. Misschien niet goed voor de studieresultaten. Wel goed voor de portemonnee!”

Plannen voor de toekomst?: ‘Ik wil ervoor zorgen dat ik de beste verkoper blijf!”