Jendo Huese

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 07-03-2016

Naam: Jendo Huese

Woonplaats: Joure

Leeftijd: 35

Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Jendo Huese geworden!

Jenso-Huese_groot

Functie: Accountmanager bij Atimo Nederland, specialist op het gebied van industriële ontstoffing en afzuigtechnieken. Jendo is samen met drie collega’s verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en het relatiebeheer van het dealernetwerk.

Welke training heb je gevolgd? “Het Expert in Sales totaaltraject.”

Waarom juist deze training? “De verkoopresultaten zijn eigenlijk altijd wel goed geweest, maar elke accountmanager had toch zo zijn eigen manier van werken. Daar wilden we graag meer structuur in aanbrengen.”

Wat heb je er geleerd? “In deze training krijg je de tools en vaardigheden aangereikt om het leidmotief en de wensen van prospects te achterhalen. Dat is een kwestie van de juiste vragen stellen en vooral heel goed te luisteren. De gesprekken verlopen nu veel meer gestructureerd en we krijgen veel gerichtere informatie van onze prospects.”

Waar mogen ze je wakker voor maken? “Haha… Ik word eigenlijk liever niet gestoord tijdens mijn slaap. Laat ze maar een ander wakker maken.”

Hoe staat het met je carrière? “Na mijn verkoopopleiding aan het mbo heb ik nog een deelcertificaat op het hbo gehaald. Daarna ben ik gaan werken. Eerst als verkoper van waterontharders, daarna bijna drie jaar in de reinigingstechniek en de afgelopen zes jaar bij Atimo. Sinds een aantal maanden bouw ik onder de paraplu van de holding aan een nieuw bedrijf: Delfin Nederland. Vanuit dat bedrijf ga ik de dealers van industriële stofzuigers van het merk Delfin in Nederland ondersteunen.”

Wat is je grootste commerciële succes? “Zo’n anderhalf jaar geleden zijn we samen met zes andere leveranciers uitgenodigd om een offerte uit te brengen voor een groot industrieel centraal stofzuigsysteem. Daar heb ik toen een echte ‘out of the box’ oplossing voor bedacht. De aanschafprijs was weliswaar ruim twee keer hoger die van onze concurrenten, maar in het gebruik was de oplossing een stuk efficiënter. Zo’n verkooptraject winnen van zes vooraanstaande concurrenten, dat geeft wel een heerlijk gevoel.”

Altijd al verkoop geambieerd? “Toen ik nog op school zat wist ik niet zo goed dat ik wilde. Uit een beroepskeuzetest bleek toen dat verkoop me op het lijf geschreven is. En dat klopt. Ik heb wel gemerkt dat ik het adviseren bij maatwerkoplossingen een stuk leuker vind dan platte verkoop. Daar is in mijn vakgebied wel technische kennis voor nodig, maar die heb ik me in de loop der jaren aardig eigen gemaakt.”

Waar droom je van? “Zakelijk? Ik hoop van Delfin, de nieuwe onderneming, binnen een jaar een zelfstandige onderneming te maken. Als dat lukt, dan komt een droom van me uit.”