Joost Grasso

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 21-01-2013
NaamJoost Grasso
WoonplaatsAmsterdam
Leeftijd27
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Joost Grasso geworden!
Joost Grasso

Functie?: “Sales Manager van de Horecava, een van de drie jaarlijkse beurzen van de Domein Food van Amsterdam RAI. Met een team van 12 personen zijn we het hele jaar druk om van de beurs een succes te maken. Drie van hen maken deel uit van het salesteam.”

Welke trainingen heb je gevolgd?: “De Expert in Sales training bij Edwin Donners. Eigenlijk heb ik ‘m twee keer gevolgd. Halverwege de eerste ronde heb ik een andere functie binnen de RAI gekregen en ben ik opnieuw begonnen. Vorig jaar heb ik de training afgerond.”

Wat heb je tot nog toe geleerd?: “Heel veel gesprekstechnieken die ervoor hebben gezorgd dat gesprekken met bestaande en nieuwe klanten professioneler zijn geworden. Het leukste aspect vind ik toch het werken met het leidmotief van je gesprekspartner. Ik ben altijd geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Zowel zakelijk als privé.”

Auto?: “We nemen het maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus bij Amsterdam RAI. Als ik een auto nodig heb om naar m’n klanten te gaan, dan gebruiken we ConnectCar.”

Grootste liefde?: Ik kan ontzettend genieten van gezelligheid en van lekker eten. Wat dat betreft zit ik op een prima plek.”

Hoe staat het met je carrière?: “Na m’n opleiding aan de hotelschool ben ik in de evenementenbranche en de horeca terechtgekomen. Vijf jaar geleden ben ik begonnen bij Amsterdam RAI. Na twee jaar kreeg ik de kans door te groeien naar het Domein Food als Sales Manager. De Horecava is het paradepaardje van dit Domein. De afgelopen 3 jaar heb ik mezelf persoonlijk kunnen ontwikkelen, heb ik veel kennis gekregen van de branche en prettige relaties opgebouwd met mijn klanten.

Wat is je grootste commerciële succes?: “In een kritiek economisch klimaat gaan bedrijven kritisch om met hun marketing budget. Mijn grootste commerciële succes is dat we het afgelopen jaar met veel bedrijven creatieve mogelijkheden hebben uitgewerkt om zo voor deze relaties hun beursdeelname tot een succes te brengen.”

Altijd al verkoop geambieerd?: “Nee, maar met mijn passies voor Horeca, gastvrijheid, evenementen en Sales heb ik in deze functie de ideale balans gevonden”

Plannen voor de toekomst?: “In 2014 weer een fantastische beurs neer te zetten waar in 4 dagen ruim 50.000 foodservice professionals een totaalaanbod van de branche kunnen beleven, innovaties kunnen zien en zichzelf laten inspireren. Uiteraard wil ik persoonlijk mezelf blijven ontwikkelen en vooral blijven genieten van het leven!”