Joost van Beers

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 21-03-2013
NaamJoost van Beers
WoonplaatsHilversum
Leeftijd35
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Joost van Beers geworden!
Joost van Beers

Functie: “Directeur eigenaar Call 4 Payroll BV en Movements DOO.”

Welke trainingen heb je gevolgd?: “In m’n vorige functies heb ik nogal wat getraind: timemanagement, persoonlijke effectiviteit, commerciële vaardigheden… Met het voltallige personeel van Call 4 Payroll heb ik bij Charles Wolf de training Expert in Sales gedaan in stadion De Galgenwaard. Twee trainingsdagen en een terugkomdag. De training was toegespitst op de dagelijkse praktijk van Call4payroll.”

Wat heb je daar geleerd?: “Ik vond het met name van belang om bij het team de neuzen allemaal dezelfde kant op te krijgen. In ieder contact met elke klant en elke medewerker die bij ons op de payroll staat zit een commercieel aspect. Daar hebben we in de training het accent op gelegd. Voor mezelf was de training een leuke opfrisser en een mooie manier om alles weer eens even strak te zetten.”

Auto?: “Een BMW 325 touring. Ik heb een hond, vandaar.”

Grootste liefde?: “Mijn dochter. Dat is m’n prinses waar ik alles voor doe.”

Hoe staat het met je carrière?: “Het bedrijf bestaat nu vijf jaar. We zijn midden in de crisis met Call 4 Payroll begonnen en we groeien elk jaar flink, door keihard te werken. Onlangs ben ik in Bosnië een call center gestart voor de Nederlandse B-to-B markt. We werken met Bosniërs die in Nederland zijn opgegroeid, perfect Nederlands spreken, vaak een hbo opleiding hebben afgemaakt en graag terug willen naar hun vaderland. Bij het bedrijf in Sarajevo werken inmiddels tien mensen, Aan het eind van het jaar verwachten we dat er 30 tot 40 zullen werken.”

Wat is je grootste commerciële succes?: “Succes is zo betrekkelijk. Dat zit niet in een moment. Dat dwing je af door keihard te werken. Niet lullen maar bellen. We zitten in een lekkere flow. Beide ondernemingen zullen de komende jaren flink groeien.”

Altijd al verkoop geambieerd?: “Jazeker. Op m’n 14e begon ik met werken op het land en als jochie van 15 verkocht ik op de markt de meeste bloemen van allemaal. Op de bloemenmarkt in Utrecht, daar is het allemaal begonnen.”

Plannen voor de toekomst?: “Gezond en gelukkig blijven en zuinig zijn op wat ik heb. Ik hoef niet de hele taart. Een klein stukje vind ik prima. Ik heb het niet zo op mensen die nooit een dag met hun handen hebben gewerkt en alleen maar bezig zijn met snel succes om zichzelf beter te voelen. Ik geloof in kwaliteit en langdurige samenwerking.”