Kees van der Veer

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 14-01-2016

Naam: Kees van der Veer

Woonplaats: Zevenaar

Leeftijd: 29

Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Kees van der Veer geworden!

Kees-van-der-Veer_groot

Functie? “Directeur en mede-eigenaar van Doit Online Media, een full service bureau voor internetmarketing. Webdesign, Google Marketing, Facebook advertising, Web applicaties: we doen eigenlijk alles zelf behalve het schrijven van teksten en fotografie.”

Welke training heb je gevolgd? “Met een aantal collega’s heb ik het Expert en Sales traject gedaan. En samen met m’n compagnon heb ik vorig jaar de training Hoger Management gevolgd. We zijn nogal Kenneth Smit minded.”

Waarom juist deze trainingen? “De Expert in Sales training omdat we altijd maar deden wat we zelf dachten dat goed was. We vertelden veel te veel ons eigen verhaal. Nu gaan we het gesprek aan zonder direct over onze producten en diensten te praten. Zo krijgen wij veel meer te weten over onze klanten. Hierdoor kunnen we ze weer beter adviseren. De training Hoger Management hebben we gedaan omdat we heel hard zijn gegroeid en eigenlijk geen goede structuur hadden voor de gesprekscyclus met onze medewerkers.”

Waar mogen ze je voor wakker maken? “Ik ben een enorme sportfanaat. Een goeie squashpartij vind ik mooi; lekker diep gaan. Ik heb een dochter van anderhalf. Zij mag me altijd wakker maken.”

Hoe staat het met je carrière? “Die is nog vrij kort eigenlijk. Toen ik in 2007 van school afkwam ben ik begonnen met Doit Online Media. Ik ben opgeleid als ontwikkelaar. Daar doe ik niet zoveel mee, maar ik zou dit bedrijf niet kunnen runnen zonder die opleiding.”

Wat is je grootste commerciële succes? “We zijn heel lang bezig geweest met een grote thuiszorgorganisatie. Die is vorig jaar uiteindelijk klant geworden. Op verschillende vlakken werken we nu mooie projecten voor ze uit.”

Wat is je grootste commerciële teleurstelling? “Laat ik voorop stellen dat ik altijd eerst ga kijken wat ik zelf fout heb gedaan. We hebben wel eens veel energie gestoken in een plan waarmee we de plank volledig mis sloegen. Maar dat was voor de Kenneth Smit training. Dure leerschool was dat. Eerst maar eens luisteren voordat je vol enthousiasme je eigen plannen presenteert!”

Altijd al verkoop geambieerd? “Met alle respect, maar iemand die een kassalade opent in een winkel is een verkoper. Ik voel mijzelf veel meer een adviseur. Als iemand naar ons toe komt met een plan waarin we niet geloven, dan gaan we het niet doen. Dat is een essentieel verschil.”

Waar droom je van? “Oud worden. En gelukkig en gezond blijven. Zakelijk droom ik ervan om een van de grootste vooruitstrevende bureaus te worden. Dat Coca Cola voor hun nieuwe website hier niet zal aankloppen, dat begrijp ik heel goed. Maar een grote landelijk opererende klant bedienen vanuit een mooi nieuw pand, dat we zelf hebben getekend, dat zou ik wel mooi vinden.”


Een antwoord op “Kees van der Veer”

Een antwoord op “Kees van der Veer”