Kees van Staa

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 09-08-2011
NaamKees van Staa
WoonplaatsZeist
Leeftijd44
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Kees van Staa geworden!
Kees van Staa

Functie: “Bedrijfsleider Multicopy Utrecht.”

Welke trainingen heb je gevolgd?:
 “De training presentatievaardigheden bij René Ducaneaux. Dat hebben we gedaan omdat ik verkoper van het jaar 2010 bij Multicopy Nederland ben geworden. Daarvoor moest ik tijdens de salesforum van MultiCopy Nederland een praatje houden. Samen met René heb ik me daarop voorbereid. De eerste verkooptraining gaat binnenkort van start.”

Wat heb je tot nog toe geleerd?:
 “Het belang van non-verbale communicatie, een goede voorbereiding en de opbouw van een goede presentatie. Welke dingen blijven bij het publiek hangen. Welke niet. Het scheelt ook als je jezelf beseft dat het vrij normaal is dat je zenuwachtig bent voor een presentatie.”

Auto: “Een Renault Twingo. Milieuvriendelijk ondernemen staat hoog bij ons in het vaandel.”

Grootste liefde:
 “M’n twee dochters Chimène en Beyoncé. Klinkt misschien een beetje saai, maar ik hou van m’n werk. Ik voel me als een vis in het water met wat ik nu doe.

Hoe staat het met je carrière?: “Ik heb in de sportbranche gezeten, in de ICT, maar ik ben nog nooit zo gelukkig geweest met m’n werk als nu.”

Wat is je grootste commerciële succes:
 “De samenwerking met een groot opleidingsinstituut is m’n grootste commerciële succes tot dusver. Daar doen we nu voor het derde jaar op rij letterlijk alles voor. Niet alleen het drukwerk, maar ook het voorraadbeheer en de verzending. Ontzorgen noemen we dat.”

Altijd al verkoop geambieerd?:
 “Ik ben zo’n 40 procent van m’n tijd bezig met verkoop. Maar ik voel me helemaal geen verkoper. De meeste energie gaat zitten in bestaande klanten die ik laat zien dat Multicopy veel meer kan dan ze denken. Daar is enorm veel winst te halen. Eigenlijk ben ik meer een accountman dan een verkoper.”

Plannen voor de toekomst?:
 “We hebben net een overname achter de rug waar ik een mooi aandeel in heb gehad. Als rechterhand van mijn werkgever heb ik een vrije rol. Er is enorm veel vertrouwen en ik heb er heel veel plezier in. Wie weet haal ik bij Multicopy m’n pensioen wel!”