Kim Venhorst

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 10-08-2016

Naam: Kim Venhorst

Woonplaats: Boxtel

Leeftijd: 36

Functie: Accountmanager bij Plagron, een van de twee merken van het Limburgse familiebedrijf Bertels B.V., dat over de hele wereld biologische substraten en meststoffen verkoopt. Kim is samen met haar collega verantwoordelijk voor de Nederlandse markt.

Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Kim Venhorst geworden!

Kim_Venhorst_groot

Welke training heb je gevolgd? “We zijn begonnen met de Expert in Sales training. Aansluitend doen we nu de training Account Leadership. Daar hebben we nog één bijeenkomst van te gaan.”

Waarom juist deze training? “We waren op zoek naar een training die voor alle accountmanagers interessant zou zijn. Ons werk is een mooie mix van pure sales en account management. Gedurende de training kwamen erachter dat de Account Leadership training perfect aansloot op onze praktijk.”

Wat heb je er geleerd? “Voor mij is het belangrijk om meer op de structuur van het gesprek te letten en er wat meer de rust voor te nemen. Weten welke vragen je wel, en welke je beter niet kunt stellen. Een vraag als ‘waarom heeft u voor een concurrent gekozen’, brengt je echt niet verder. Het is ook mooi om je ervan bewust te worden dat klanten altijd zeggen dat de prijs heel belangrijk is, terwijl dat in de praktijk vaak erg meevalt.”

Waar mogen ze je wakker voor maken? “Voor een goeie bak koffie. Die heb ik dan echt nodig. Of een leuk dance festival, daar kan ik ook heel erg van genieten.”

Hoe staat het met je carrière? “Ik ben erg tevreden. Toen ik twee jaar geleden bij Bertels begon, wilde ik vooral veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Die heb ik nu. Bovendien krijg ik alle ruimte om mezelf verder te ontwikkelen; ook als coach en als leidinggevende. Ik ben hier nog lang niet klaar.”

Wat is je grootste commerciële succes? Toen ik bij Bertels kwam waren er net twee grote nieuwe concurrenten op de Nederlandse markt. Vorig jaar hadden we de stijgende lijn weer te pakken. Dit jaar verdubbelen we het groeipercentage. Dat is het gevolg van een optelsom van een aantal kleine dingen. De juiste propositie, de juiste mensen op de goeie plek: vergelijk het maar met het mengpaneel van een dj.”

Altijd al verkoop geambieerd? Ik zat op de lerarenopleiding toen ik tijdens een tussenjaar in aanraking kwam met verkoop: de deuren langs met kortingsbonnen voor restaurants. Dat was echt pittig, maar ik kwam er ook achter dat ik het spelletje wel erg leuk vond. Daarna ben ik marketing gaan studeren.”

Waar droom je van? “Dat ik me blijf ontwikkelen en blijf leren. Zeker niet alleen zakelijk, maar ook privé. Ik hou van veranderingen en van nieuwe dingen. Voorlopig kan ik daarmee vooruit. M’n vriendin en ik krijgen binnenkort een tweeling.”


Een antwoord op “Kim Venhorst”

Een antwoord op “Kim Venhorst”