Leonard Reijsbergen

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 10-06-2009
NaamLeonard Reijsbergen
WoonplaatsBodegraven
Leeftijd22
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Leonard Reijsbergen geworden!
Leonard Reijsbergen

Functie:
Verkoopadviseur new sales bij de business unit Kleding & Bescherming van Berendsen Textiel Service, leverancier van beschermende bedrijfskleding, werkkleding en producten en diensten voor een veilige, representatieve en hygiënische bedrijfsomgeving.

Welke trainingen heb je gevolgd?:
“Gelukkig heb ik het hele traject gevolgd. Van de commerciële vaardigheden tot en met de follow up trainingen:de prijs verkopen, omgekeerd verkopen, return on investment, non verbaal, wisselen van interventieniveau en onderhandelen”.

Waarom Kenneth Smit?:
”Mijn werkgever werkte al samen met Kenneth Smit trainer Joost van Löben Sels voordat ik hier twee jaar geleden kwam werken. Daar heb ik dus weinig invloed op gehad. Dit is m’n derde baan. Maar het is voor het eerst dat ik m’n verkoopvaardigheden echt heb kunnen trainen. En ik ben er stukken beter van gaan verkopen. Doordat er met video-opnamen wordt gewerkt, heb ik voor het eerst gezien wat ik eigenlijk doe in een verkoopgesprek. Open vragen stellen en doorvragen: dat zijn voor mij de aandachtspunten. Als dat goed gaat, dan gaat de rest eigenlijk vanzelf.”

Auto:
“Een Volkswagen Golf.”

Grootste liefde:
“Mijn vriendin natuurlijk! Maar vrij snel daarna komt toch mijn werk. In m’n vrije tijd sport ik veel. Tennis en voetbal in een vriendenteam.”

Altijd al verkoop geambieerd?:
“Eigenlijk wel. Na mijn diploma VBO-C ben ik naar het ID College in Gouda gegaan, richting ‘Ondernemer Groothandel. Daarna ben ik meteen in de verkoop gerold.”

Wat is je grootste commerciële teleurstelling:
“Toen ik net bij Berendsen werkte dacht ik makkelijk te kunnen scoren bij m’n oude werkgever. Daar heb ik veel te licht tegenaan gekeken. Het eerste gesprek ging nog, maar toen ik wat hogerop kwam bleek degene die de beslissing moest nemen mij helemaal niet te kennen. Op zijn vragen was ik helemaal niet voorbereid.”

Wat is je grootste commerciële succes:
“De grootste deal die ik tot dusver heb gesloten is tot stand gekomen vlak voordat ik op vakantie ging. Ik wist dat m’n gesprekspartner ook voor langere tijd weg ging. Er stond dus nogal wat druk op de ketel. Dat werkte uitstekend. Na het eerste gesprek kon het contract opgemaakt worden. Onder druk presteer je blijkbaar toch het beste! Je moet durven afsluiten.”