Lotte Kuin

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 10-12-2009
NaamLotte Kuin
Woonplaats‘s-Hertogenbosch
Leeftijd27
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Lotte Kuin geworden!
Lotte Kuin

Functie:
“Sinds begin 2009 werk ik bij de commerciële buitendienst van Fatboy. We zijn vooral bekend van de kleurrijke zitzakken, maar het assortiment wordt steeds uitgebreider: onze hangmatten zijn al een tijdje op de markt en sinds kort verkopen we bijvoorbeeld ook een buitenlamp en een parasol. Het is een ontzettend leuk bedrijf waar ik me helemaal thuis voel. Als ik vertel waar ik werk, komt er bij iedereen een glimlach op z’n gezicht. ”

Welke trainingen heb je gevolgd?:
“Toen ik begin dit jaar overstapte van de binnen- naar de buitendienst heb ik een open training Commerciële Vaardigheden gevolgd om goed voorbereid aan m’n nieuwe functie te kunnen beginnen. Mijn manager is een doorgewinterde klant van Kenneth Smit.

Wat heb je tot nog toe geleerd?:
“Ik had de neiging om klanten te overspoelen met een overkill aan informatie over onze producten. Tijdens de training heb ik geleerd dat je beter kunt luisteren. Laat de klant maar praten en probeer daarop te reageren en door te vragen. Wat me ook heeft geholpen is dat ik nu de juiste volgorde in het gesprek kan aanhouden. Dat werkt veel beter.”

Auto:
“Ik rij rond in een mini cabrio, bestickerd met alle kleuren van het Fatboy assortiment.”

Grootste liefde:
“Mijn vriend natuurlijk!”

Hoe staat het met je carrière?:
“Ik heb op de Rooipannen in Tilburg de Middelbare hotelschool gedaan. Heb ook een aantal jaren in de horeca gewerkt, maar ik heb toch een ander doel in m’n leven. Ook vond ik het niet leuk om altijd maar te moeten werken als anderen vrij hadden. In eerste instantie ben ik afgewezen toen ik bij Fatboy solliciteerde als telefoniste. Teveel ambities voor die functie… Uiteindelijk ben ik gelukkig toch weer gebeld en ben ik wat later in de binnendienst terechtgekomen. En sinds een paar maanden zit ik in de buitendienst .”

Wat is je grootste commerciële succes?:
“Voor mij is het een groot succes dat ik nu in de buitendienst zit en met de training heb ik een hele goede start heb gemaakt.”

Altijd al verkoop geambieerd?:
“Horeca is natuurlijk erg commercieel. En vanaf m’n 14e heb ik allerlei verkoopbaantjes gehad in kledingzaken en schoenenwinkels.”

Plannen voor de toekomst?:
“Zo snel mogelijk volwaardig meedraaien in de buitendienst. Op termijn wil ik graag accountmanager worden.”