Martijn Gevers

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 10-08-2009
NaamMartijn Gevers
WoonplaatsUtrecht, in de wijk Oog in Al.
Leeftijd35
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Martijn Gevers geworden!
Martijn Gevers

Functie:
“Accountmanager bij Infolink, preferred trainingspartner van softwareleverancier Symantec, verantwoordelijk voor de verkoop van training en consultancy voor de gehele Symantec portfolio in de Benelux.”

Welke trainingen heb je gevolgd?:
“De basistraining Commerciële Vaardigheden en de follow-up training De Prijs verkopen, bij Kenneth Smit trainer Erick Broer. Er wordt momenteel gesproken over de follow-up training Omgekeerd Verkopen.”

Wat heb je er geleerd?:
“Ik stem mijn verhaal nu veel meer af op de behoefte en motivatie van de persoon die tegenover me zit. Verder ben ik veel minder terughoudend geworden om tijdens een verkoopgesprek gewoon om de order te vragen.”

Auto:
“Een BMW uit de 1-serie. Prachtige lijnen. De mooiste BMW die er is.”

Grootste liefde:
“Mijn vriendin natuurlijk!”

Hoe staat het met je carrière?:
“Na mijn rechtenstudie ben ik terechtgekomen in de ICT-opleidingen, aanvankelijk vooral voor standaardproducten van Microsoft. De Symantec producten waarmee ik nu werk zijn een stuk interessanter. Bij Infolink zitten we in het hogere segment. Dat bevalt me uitstekend. Het is ook mooi om mee te maken dat er in België zoveel anders zaken worden gedaan dan in Nederland. Eerst eten, dan praten.”

Wat is je grootste commerciële succes:
“Met één ‘cold call’ en twee gesprekken is het me gelukt om een groot ziekenhuis in het Zuiden van Nederland als klant binnen te halen. Een heel grote order waar nu nog steeds vervolgopdrachten uit voort komen.”

Wat is je grootste commerciële teleurstelling:
“Je maakt wel eens mee dat je heel veel energie steekt in een acquisitie die dan op het allerlaatste moment afketst. Als reden wordt dan vaak de prijs genoemd. Of dat nou de echt zo is, daar kom je meestal niet achter. Vaak gaat het om grote gouvermentele organisaties waar de uiteindelijke beslissingen worden genomen door het bestuur. Op dat proces kun je nauwelijks invloed uitoefenen. Je bent dan afhankelijk van degene met wie je aan tafel hebt gezeten. Dat kan erg frustrerend zijn.”

Altijd al verkoop geambieerd?:
“Verkoop is voor mij erg aan vrijheid gekoppeld. Ik ga graag m’n eigen weg. Dus in die zin is verkoop me inderdaad op het lijf geschreven. Dat geldt natuurlijk wat meer in de buitendienst dan in de binnendienst.”

Plannen voor de toekomst?:
“Ik wil de komende jaren graag doorgroeien bij Infolink en de business in België verder uitbouwen. Daarna zien we wel weer.”