Maurice Brons

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 09-08-2012
NaamMaurice Brons
WoonplaatsLeidschenveen
Leeftijd30
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Maurice Brons geworden!
Maurice Brons

Functie: “Senior Accountmanager bij Sharp. In de regio Rotterdam ben ik verantwoordelijk voor de verkoop van hard- en software voor document solutions. Denk aan kopiëren, scannen en digitale archivering.”

Welke trainingen heb je gevolgd? “De Expert in Sales training, de follow-up training Return on Investment, Technische Acquisitie en Telefonische Acquisitie. Met het hele salesteam hebben we ook deelgenomen aan de training Teambuilding. Een fantastische ervaring!”

Wat heb je tot nog toe geleerd? “Omgaan met mensen. Doordringen tot het niveau van het onderbewuste. Erachter komen welke problemen er werkelijk spelen. Als je doorvraagt blijkt dat er vaak heel andere vraagstukken op tafel liggen dan waarvoor je in eerste instantie bij elkaar aan tafel zit.”

Auto? “Een Volkswagen Passat stationcar van de zaak. Ach ja, ’t Is maar een auto hè. Overigens rijdt m’n vriendin rijdt in onze mini.”

Grootste liefde? “M’n vriendin Debby uiteraard en m’n zoon Jesse. Daar doe je het toch allemaal voor. Snowboarden, dat is m’n tweede passie.”

Hoe staat het met je carrière? “Nadat ik vijf jaar geleden uit het leger kwam, ben ik bij Sharp gaan werken. Onderaan begonnen met een mts-diploma. De eerste twee jaar heb ik heel goed om me heen gekeken om het vak onder de knie te krijgen. De afgelopen 2,5 jaar ben ik doorgegroeid van junior naar senior accountmanager. Je moet eerst iets opbouwen voordat je echt carrière kunt maken. Dat wordt tegenwoordig nog wel eens vergeten.”

Wat is je grootste commerciële succes? “De verkoop van een oplossing voor documentenbeheer waar een bedrag van 150.000 euro mee gemoeid was.  Een geweldige opdracht als je bedenkt dat de gemiddelde omzet van een order tussen de 20 en 50.000 euro ligt.”

Altijd al verkoop geambieerd? “Ik wilde eigenlijk een goeie monteur worden. M’n vader had een eigen bedrijf dat ik eigenlijk wilde overnemen. Maar toen hij wilde stoppen met het bedrijf was ik te jong en onervaren.  Ik heb wel altijd met veel bewondering gehad voor hoe m’n vader het heeft aangepakt. Ook commercieel. Misschien dat daar wel m’n motivatie vandaan komt.”

Plannen voor de toekomst? “Ik ben goed ik wat ik nu doe. Maar ik ben een echt mensen mens. Het liefst zou ik samen met een eigen verkoopteam werken als sales manager. Kennis overdragen. Samen ervoor gaan. Daar ligt m’n ambitie.”