Maurice Toehpah

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 21-04-2013
NaamMaurice Toehpah
WoonplaatsLelystad
Leeftijd26
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Maurice Toehpah geworden!
Maurice Touhpah

Functie? “Accountmanager bij Cellpack, marktleider op het gebied van gietmoffen: verbindingsstukken om elektrische kabels aan elkaar te lassen en toebehoren als krimpkous en tapes. Ik ben verantwoordelijk voor de verkoop aan de  groothandel in Nederland.”

Welke trainingen heb je gevolgd? “Alle modules van de Expert in Sales training: Van Prijs verkopen tot Wisselen van interventieniveau. Heb ik met heel veel plezier gedaan.”

Wat heb je daar geleerd? “Heel veel. Ik ben in m’n enthousiasme graag aan het woord. Peter Verstoep, onze trainer, heeft me geleerd om rustig te blijven; duidelijker te zijn zodat je beter kunt sturen en je sneller begrijpt wie er tegenover je zit. Klanten merken ook dat er een professionelere verkoper tegen hen zit. Dat proef je. Daar ben ik Peter heel dankbaar voor.”

Auto? “Een Audi A4 van de baas. De bijtelling maakt me niet veel uit. Fijn om in een mooie auto te rijden. Dan kom je met een heerlijk gevoel aan bij je klanten. Blij dat de organisatie me zo’n mooie auto gunt!”

Grootste liefde? “M’n zoon. Een mannetje van 5 jaar. Lijkt op z’n moeder, met het karakter van de vader. Hij weet precies wat hij wil. Ik geniet van z’n winnaarsmentaliteit.”

Hoe staat het met je carrière? “Ik ben in 2008 bij Cellpack terechtgekomen nadat ik op hoog niveau had gevoetbald bij Omniworld, het latere Almere City. M’n carrière heb ik voortijdig moeten afbreken vanwege knieproblemen. Cellpack is m’n eerste werkgever. Richard Kroon, m’n directeur, daar heb ik veel van geleerd. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik nu sta waar ik graag wilde komen. Toen ik net begon was ik het jochie dat wel even zou vertellen hoe het zat. Ik ben enorm gegroeid als persoon. M’n topsport verleden heeft me daar enorm bij geholpen. Ik laat m’n kop niet snel hangen. Opgeven bestaat niet. “Winnaars haken nooit af. afhakers winnen nooit’, zegt Peter Verstoep wel eens. Dat spreekt me aan. Ik werd vroeger op het veld altijd de pitbull genoemd. Die eigenschap komt me nu nog steeds heel goed van pas.”

Altijd al verkoop geambieerd? “Ja. Altijd. Heeft altijd in m’n bloed gezeten, zegt mijn moeder altijd. Ik heb nooit knikkers geruild. Ik verkocht ze. Verkoop en topsport hebben veel gemeen. Elk gesprek is weer een nieuwe kans. Ik wil eruit halen wat erin zit.”

Wat is je grootste commerciële succes? “Success is betrekkelijk. Ik heb mooie dingen gedaan en mooie handel binnengehaald. Maar er is niet echt iets waarvan ik zeg, dat is het! Het hele commerciële gebeuren zie ik graag als mijn succes.”

Plannen voor de toekomst? “Ik wil straks graag leiding geven aan een team en al mijn enthousiasme en ervaring willen delen. Verkoop is topsport zei ik al. Waar de grens ligt, dat weet ik niet. Ik ga in ieder geval voor de hoofdprijs.”