Michiel Geilen

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 30-08-2013
NaamMichiel Geilen
Woonplaats‘s-Hertogenbosch
Leeftijd44
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Michiel Geilen geworden!
Michiel Geilen

Functie?: “Re-integratiecoordinator bij Brug naar Arbeid binnen Tolbrug Specialistische revalidatie, een commerciële tak van het Jeroen Bosch ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. In opdracht van zorgverzekeraars begeleiden we zieke werknemers terug naar een werkstart. Daarna adviseren en coachen we werkgevers en -nemers hoe ze met blijvende beperking in hun functioneren aan het werk kunnen blijven.”

Welke training heb je gevolgd?: “De basistraining Expert in Sales bij Anne-Marie Koenraad. Onze teammanager had deze specifiek gekozen. De zorg verandert. We moeten anders gaan werken dan we altijd gewend zijn geweest.”

Wat heb je daar geleerd?: “De gesprekken met klanten worden er veel gestructureerder van. Door open vragen te stellen, vind je beter aansluiting bij de motivatie van de klant. Vaak is het dan helemaal niet nodig om jezelf met veel uitleg aan te prijzen. Aan het eind van het gesprek is het bijna logisch dat er zaken worden gedaan, juist vanwege je expertise. Ook belangrijk: zeg niet wat je ook kunt vragen. Het vergt allemaal nog wat oefening, maar het verschil is duidelijk merkbaar.”

Auto?: “Ik heb net een nieuwe gekocht. Een Seat Altea XL. De eerste winst van de training was dat ik een flinke korting heb kunnen bedingen.”

Grootste liefde?: “Net als de meeste van m’n voorgangers kies ik voor m’n vrouw en kinderen. Met m’n werk met stip op twee. Ik hecht erg aan een goeie balans tussen werk en privé. We trekken er graag op uit. Zoals vorig jaar naar Maleisië en Borneo.”

Hoe staat het met je carrière?: “Ik ben al heel lang ergotherapeut. Zo’n 20 jaar. Ik weet niet of je dan van een carrière kunt spreken. Uiteraard heb ik me wel in m’n vak ontwikkeld. Nu het steeds minder vanzelfsprekend is dat de wachtkamer vol zit, wordt er een heel andere mindset aangesproken. Dat is een flinke stap, maar die bevalt me prima.”

Wat is je grootste commerciële succes?: “Ik ben nog niet zo heel lang commercieel actief, dus is het meer van symbolische waarde, maar ik ben er trots op dat we commerciële successen boeken bij heel verschillende klanten. We hebben laatst een grote bank als klant betrokken. Toch een sector waar je niet zo makkelijk binnenkomt.”

Altijd al verkoop geambieerd?: “In het verleden heb ik altijd met plezier meegewerkt aan promotionele activiteiten. Maar als je me een jaar geleden had gezegd dat ik nu verkoper van de maand zou worden had ik me rot gelachen. Nu bevalt het me prima. Zeker omdat ik trouw kan blijven aan mezelf en aan onze dienst. Onze kwaliteit staat buiten discussie.”

Plannen voor de toekomst? “Ik hoop dat ik nog meer kan bijdragen aan de winstgevendheid van het bedrijf. En ik hoop dat ik dat kan doen door het verschil te maken bij zoveel mogelijk werkgevers en werknemers. Een win-win situatie noem ik dat tegenwoordig.”