Pauline Biekens

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 02-10-2015

Naam: Pauline Biekens

Woonplaats: ‘s-Hertogenbosch

Leeftijd: 32

Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Pauline Biekens geworden!

Pauline-Biekens-oktober-2015-groot

Functie: Accountmanager bij 1931, het congrescentrum in de voormalige Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Eigendom van leisure concern Libema.

Welke training heb je gevolgd? “We hebben twee keer een halve dag de training ‘Klantgericht Verkopen’ uit het Expert en Salesprogramma gevolgd. Het accent lag vooral op telefonische acquisitie en gesprekstechnieken. Met een interval van drie weken, konden we in de praktijk mooi toetsen wat we in de eerste sessie geleerd hadden.”

Waarom juist deze training? “Als team hebben we ons ten doel gesteld om meer nieuwe klanten te werven, maar zeker ook om intensiever samen te werken met bestaande klanten. In de training hebben we veel aandacht besteed aan koude acquisitie, de gespreksstructuur en de onderhandeling aan tafel. Iedereen had daarvoor z’n eigen methodiek ontwikkeld.”

Wat heb je er geleerd? “Ik had al eerder salestrainingen gevolgd, maar het is goed om bij de les te blijven, minder over jezelf praten, en zoveel mogelijk informatie uit het gesprek halen met een goede gespreksstructuur. Het is goed om de puntjes weer eens op de ‘i’ te zetten. Bovendien is het heel leerzaam om jezelf op beeld terug te zien. Je komt vaak heel anders over dan je denkt.”

Waar mogen ze je wakker voor maken? “Nou, liever niet eigenlijk. Ik hou ontzetten van slapen. En van goed gerookte zalm! Ik hou ook van reizen. Als je een leuke bestemming noemt, dan sta ik daar zeker voor open. Ik ben heb bijvoorbeeld nog nooit een citytrip naar Rome gemaakt, maar het mag ook best buiten Europa zijn hoor.”

Hoe staat het met je carrière? “Na de Hogere Hotelschool in Maastricht heb ik een tijd in de hotellerie in Orlando gewerkt. Toen het begon te kriebelen ben ik teruggekomen om een master te doen. Voordat ik op het hoofdkantoor van Libema terecht kwam heb ik eerst nog tweeënhalf jaar in binnen- en buitenland in de hotellerie gewerkt. Bij 1931 ben ik aanvankelijk terechtgekomen vanwege een zwangerschapsvervanging. Uiteindelijk ben ik gebleven.”

Wat is je grootste commerciële succes? “Ik heb niet perse een groot succes. Ik ben oprecht trots op elke klant. Een grote productie heeft meer impact dan een klein evenement, maar er is niets dat er echt uitspringt. Misschien het partijcongres van D66, waarbij ik van het begin tot het eind betrokken was. Dat zien we wel vaker, dat een klant liever geen overdracht heeft van accountmanager naar projectmanager. Het komt de efficiency ten goede.”

Wat is je grootste commerciële teleurstelling? “Altijd jammer als het niet lukt om een klant binnen te halen. Je steekt er toch veel energie in. Het kan alleen nou eenmaal niet altijd jouw kant op vallen. Ik zorg er wel voor dat ik het contact warm houd. Ik wil graag winnen. Als het niet deze keer is, dan toch een volgende keer.”

Altijd al verkoop geambieerd? “Helemaal niet zelfs. Misschien voor een stukje vanuit de hotellerie. Dat ik graag iets voor een ander beteken; een extra stapje zet. Het is zo gegroeid en ik blijk het gewoon erg leuk te vinden.”

Waar droom je van? “Ik ben een realist, geen dromer. Als ik droom, dan is het om m’n dag te verwerken. Een ideaalbeeld streef ik niet na. Ik blijf mezelf wel ontwikkelen. Waar ik over drie jaar sta? Bel me dan nog maar eens.”