Peter Houthuijzen

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 31-05-2016

Naam: Peter Houthuijzen

Woonplaats: Duiven

Leeftijd: 34

Functie: Algemeen Directeur van Welling Catering

Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Manager van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Peter Houthuijzen geworden!

Peter-Houthuijzen-groot-2

Welke trainingen heb je gevolgd? “Dat is wel een grappig verhaal. Toen ik samen met onze trainer een lijstje had gemaakt van alle medewerkers die getraind moesten worden, zei hij ‘Je vergeet de belangrijkste’. Ik had er helemaal niet bij stilgestaan dat het voor mij ook goed zou zijn om mee te doen. Uiteindelijk heb ik de training Management en Leidinggeven gevolgd.”

Wat heb je geleerd?  “Stiekem bemoeide ik me nog veel te veel met allerlei operationele zaken die je veel beter aan anderen kunt overlaten. Mede door de trainingen hebben we behoorlijke slagen kunnen maken in het professionaliseren van de organisatie. De communicatie in de lijn verloopt stukken beter. Dat komt ook doordat een aantal medewerkers op belangrijke posities door Kenneth Smit wordt getraind.”

Wat voor managementstijl heb je? “Voor de training had ik dat niet zo scherp. Nu stel ik me vooral coachend op. Ik deel graag mijn kennis en ervaring, maar ze zullen het toch zelf moeten doen op basis van hun eigen kwaliteiten. Het zit ook in het DNA van het bedrijf om van elkaar te leren en continue processen te verbeteren.”

Wat is je grootste inspiratiebron? “De mogelijkheden die het internet brengt om klanten op een andere manier te benaderen inspireert me enorm. Maakt niet uit of het nou om Tesla gaat of om de timmerfabriek op de hoek. Ik kijk graag naar ondernemers die op hun specifieke terrein met vernieuwende, spannende dingen bezig zijn.”

Hoe staat het met je carrière? “Het bedrijf is in korte tijd heel hard gegroeid. Inmiddels werken er 50 reguliere arbeidskrachten en zo’n 30 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daardoor richt ik me steeds meer met het opzetten en inrichten van ons facilitaire onderdeel, de grote projecten en het opschalen van de operatie. Daar gaat veel energie inzitten, maar ik hou het graag binnen de perken. Als je het niet in 40 uur kunt, dan lukt het ook niet in 60 uur. Het is vooral een kwestie van de juiste mensen op de juiste plek en blijven ontwikkelen.”

Wat is je grootste succes? “In de tijd dat veel van onze collega’s druk aan het bezuinigen waren, hebben wij veel geïnvesteerd automatisering en onze aanwezigheid op het internet. Dat was een uitstekende beslissing waar ik trots op ben. Tegen de stroom in zijn we daardoor gegroeid. We zijn ook veel efficiënter gaan werken.“

Plannen voor de toekomst? “Het is een cliché, maar ik vind het belangrijk dat ik het leuk blijf vinden wat ik doe. Daarbij is het belangrijk dat ik een goede balans hou tussen m’n werk en m’n privéleven. Verder hoop ik nog meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt  aan te nemen. Het maatschappelijke belang van m’n bedrijf staat hoog in het vaandel.”