Pino Maglio

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 15-04-2016

Naam: Pino Maglio

Woonplaats: Warder

Leeftijd: 53

Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Manager van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Pino Maglio geworden!

Pino-maglio-groot

Welke trainingen heb je gevolgd? “Zelf heb ik, samen met het managementteam, de training Hoger Management gevolgd. Al onze verkoopmedewerkers volgen de training Expert in Sales training. Dat doen we al zes jaar op rij.”

Wat heb je geleerd? “Training maakt je bewust maakt van je eigen gedrag. Ik heb weinig op met machocultuur; vind het belangrijk om me kwetsbaar op te stellen. Als je dat doet zie je dat na verloop van tijd ook terug in het team. Ik heb wel eens op de man af gevraagd wat ik beter kon doen. Het team vond dat ik af en toe best wat directiever kon zijn.”

“We verkopen een kwaliteitsproduct waarvoor we graag een goede prijs ontvangen. Goed kunnen onderhandelen is van belang. Zeker in de bouwwereld. Daarbij spelen de verkooptrainingen een belangrijke rol. Ook hierbij gaat het niet alleen om vaardigheden, maar vooral om houding en gedrag. We zijn niet voor niets een Koninklijk bedrijf.”

Wat voor managementstijl heb je? “Ik zit in de hoek van het coachend leiderschap; geef veel vrijheid en vertrouwen. En ik heb veel aandacht voor het collectief, want een team scoort altijd beter dan een individu.”

Wat is je grootste inspiratiebron? “ De toekomst boeit me mateloos. Ruimtevaart, nanotechnologie, het kan me niet gek genoeg zijn. Daar neem je soms wat van mee naar het bedrijf. The Internet of things speelt ook bij onze productontwikkeling een steeds grotere rol.”

Hoe staat het met je carrière? “Ik sta aan het hoofd van een B.V. met zo’n 120 medewerkers. Een paar jaar geleden zijn we gestart met Darwin, een omvangrijk veranderprogramma. Het gaat goed, maar het duurt zeker nog een aantal jaren voordat we onze doelstellingen hebben bereikt.”

Wat is je grootste succes? “We hebben een flinke bouwcrisis achter de rug. Waar andere bedrijven hebben gevochten voor hun leven hebben wij elk jaar nog een winstuitkering kunnen doen. Darwin gaat deels over processen maar vooral over mensen. We sturen steeds meer op passie en talent. Als je mensen op de juiste plek zet, dan komt er heel veel energie los. Dat doen we steeds beter. Misschien is dat wel m’n grootste verdienste voor het bedrijf. “

Plannen voor de toekomst? “Ik ken mensen die vinden dat ze na een of twee jaar bij een bedrijf toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Zo werkt het bij mij niet. Wat ik doe wil ik graag goed doen. Dat betekent dat ik voorlopig mijn handen vol heb aan het veranderingsproces dat we bij Boon Edam hebben ingezet. Daarna zien we wel wat er op mijn pad komt.”