Roelof Rozema

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 21-02-2013
NaamRoelof Rozema
WoonplaatsHaulerwijk
Leeftijd57
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Roelof Rozema geworden!
Roelof Rozema

Functie: “Bedrijfsleider bij Lippe Wonen, met acht vestigingen de grootste woninginrichter van Friesland.”

Welke trainingen heb je gevolgd?: “Drie jaar geleden hebben we al eens een training gevolg met alle verkopers van het hele bedrijf. Met de bedrijfsleiders zijn we nu net begonnen met een verkooptraining op maat die wordt verzorgd door Arienne Knol-Faber. 10 dagen trainen, verspreid over een langere periode. We hebben er nu twee dagen op zitten.”

Wat heb je tot nog toe geleerd?: “Luisteren is een actieve bezigheid. Als je open vragen stelt kom je veel meer te weten over wat je klant werkelijk wil. Maar we zijn net begonnen en hebben nog veel te leren.”

Auto?: “Een Volkswagen Polo. Lekker zuinig!”

Grootste liefde?: “M’n vrouw en twee kinderen. Die zijn inmiddels het huis uit. Maar sinds ze een relatie hebben, hebben we er een zoon en een dochter bijgekregen. Zo voelt het in ieder geval.”

Hoe staat het met je carrière?: “Ik ben begonnen als stoffeerder en langzaam toegegroeid naar m’n huidige functie.”

Wat is je grootste commerciële succes?: ‘Voor mij is elke tevreden klant een commercieel succes.’

Altijd al verkoop geambieerd?: ‘Ik ben er eigenlijk op een natuurlijke manier ingerold en daar voel ik me heel goed bij.”

Plannen voor de toekomst?: ‘Voor de zomer hopen we onze twee vestigingen in Drachten samen te voegen. Klanten lopen nu nog met stalen van de ene vestiging waar ze een vloer hebben gekocht naar de andere vestiging voor een advies over de stoffering. Dat is niet echt klantvriendelijk, dus daar gaan we wat aan doen. Daar heb ik veel zin in.’