Ruud Fluks

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 09-09-2010
NaamRuud Fluks
WoonplaatsUithoorn
Leeftijd47
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Ruud Fluks geworden!
Ruud Flux

Functie?: “Storemanager van de Geveke Parkerstore in Amsterdam: een one-stop-shop voor de aandrijftechniekmarkt.
 

Welke trainingen heb je gevolgd?: “Dat zijn er nogal wat. Training is een vast onderdeel van de dagelijkse praktijk bij Geveke. Tot dusver: Commerciële vaardigheden voor de binnen en de buitendienst. De telefoontraining, de beurstraining en de driedaagse training commerciële vaardigheden (red.: de nieuwe training Expert in Sales).“
 

Wat heb je tot nog toe geleerd?: “Ik ben een techneut van oorsprong. Ben gewend om veel en enthousiast te vertellen over de technische achtergrond van een product. Zeker als je met techneuten aan tafel zit. Nadeel is dat je dan erg weinig te weten komt over de klant. Ik heb dan ook vooral geleerd om te luisteren. Open vragen te stellen en antwoorden te herhalen.Ik ben nooit zo enthousiast geweest over rollenspelen, maar onze trainer, Bart Dikmans weet je echt gerust te stellen.Het is ook prettig om in een kleine groep te kunnen werken.”

Auto: “Een Nissan Qashqai van de zaak. Heerlijke sportieve auto.”

Grootste liefde: “Een ongelofelijk lieve vrouw en twee zoons. De oudste van 10 voetbalt in de selectie van Legmeervogels. Zes dagen per week sta ik langs het veld. Nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden.”

Hoe staat het met je carrière?: “Ik ben van oorsprong een marineman. Na negen jaar ben ik bij Geveke terecht gekomen. Eerst als servicemonteur in de buitendienst. Daarna heb ik als persluchtadviseur gewerkt en sinds januari ben ik manager van de nieuwe parkerstore.”

Wat is je grootste commerciële succes: “Ik ben van het begin bij de Parkerstore betrokken. En dat gaat heel erg goed.”

Altijd al verkoop geambieerd?: “Nee, dat niet. Ik ben geen man van de gladde praatjes. Als je het vertrouwen van klanten weet te winnen, gaat de verkoop vaak vanzelf. Dat gaat me erg goed af. Dat is ook de reden geweest dat ik ben gevraagd voor de functie van storemanager.”

Plannen voor de toekomst?: Geveke is een dynamische organisatie. Wie weet wat de toekomst brengt. Voorlopig heb ik m’n handen vol aan de uitbreiding van de Parkerstore. Ik werk voor een uitstekende sociale werkgever. Ik weet niet in welke functie, maar als het aan mij ligt haal ik bij dit bedrijf m’n pensioen!”