Sander Maas

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 09-11-2011
NaamSander Maas
WoonplaatsEemnes
Leeftijd40
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Sander Maas geworden!
Sander Maas

Functie: “Accountmanager bij Hocras, groothandel voor de horeca. We beschikken over een grote cash & carry in Bussum, maar we leveren met zo’n 30 vrachtwagens door het hele land.”

Welke trainingen heb je gevolgd?: “Ik ben begonnen met Telefonische Acquisitie. Daarna de eerste twee modules van Expert in Sales Totaal Traject met Jacco van Beek. Ik sta nu even ‘on hold’. Twee nieuwe collega’s zijn net begonnen met het traject. Zodra ze op niveau zijn, dan sluit ik weer aan. Omdat ze met een kleine groep zijn gaat dat lekker snel.”

Wat heb je tot nog toe geleerd?: “Rust houden in het gesprek. Gesprekken goed afronden met concrete afspraken en vooral positief blijven.”

Auto?: “Een van de minst belangrijke dingen in het leven. Ik rij nu een Peugeot. Geen flauw idee wat hierna komt.”

Grootste liefde?: “Zakelijk? Succes en inspiratie. Daar draait ’t om in het leven. Maar m’n gezin is toch nog net iets belangrijker.”

Hoe staat het met je carrière?: “Bij ons thuis draaide alles om commercie. Om me daar tegen af te zetten ben ik bedrijfseconomie gaan studeren. Heel bewust juist geen commerciële economie. Daar ben ik toch op terug moeten komen. Verkoop zit in m’n bloed. Daar ben ik gelukkig op tijd achter gekomen.”

Wat is je grootste commerciële succes: “Het juiste antwoord is natuurlijk ‘dat moet nog komen’.  Maar ik ben erg gelukkig met het verkoopteam dat er nu staat. We zitten lekker kort op de bal. Soms beangstigt het me een beetje dat het zo goed gaat met ons. De horeca heeft het zwaar momenteel, maar ons marktaandeel blijft maar groeien.”

Altijd al verkoop geambieerd?: “Als je kijkt naar m’n opleiding zou je zeggen van niet. Maar als je het m’n moeder vraagt dan zal ze dat zeker beamen. Ik lijk als twee druppels water op m’n vader die commercieel directeur is geweest.”

Plannen voor de toekomst?: “Ik ga niet verder dan twee jaar. En die wil ik graag gebruiken om het verkoopteam dat er nu staat nog slagvaardiger te maken. En wat erna komt, komt er wel.”