Sil Kuppens

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 08-01-2016

Naam: Sil Kuppens

Woonplaats: Budel

Leeftijd: 29

Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Manager van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Sil Kuppens geworden!

sil-kuppens-groot

Functie?: “Heb ik met opzet niet op m’n visitekaartje staan. We leveren een teamprestatie. Maar ik ben de oprichter en eigenaar van Different Doors, leverancier van energiebesparende bedrijfsdeuren en klantspecifieke garagedeuren voor particulieren in het hogere segment.

Je bent winnaar van de Productprijs van Cranendonck. Waarom? “In 2013 ben ik verkozen tot ondernemer van het jaar. Heel mooi dat we nu tot winnaar van de Productprijs voor het meest innovatieve product van Cranendonck zijn gekozen. Onze energiebesparende deuren gaan niet alleen automatisch heel snel open en weer dicht. Ze gaan ook niet verder open dan nodig omdat er gemeten wordt hoe hoog het voorwerp is dat er doorheen moet. We hebben laten berekenen dat daardoor, bij een gemiddeld bedrijf, zo’n  2.500 euro aan energie wordt bespaard. Het rendement van de investering is dus heel hoog. Maar ik ben minstens zo trots op onze producten voor de particuliere markt.”

Welke trainingen heb je gevolgd?: “De trainingen: Expert en Sales, de Prijs Verkopen en Omgekeerd Verkopen, ik doe het volledige traject samen met m’n  collega van sales. Adviseur noem ik ‘m liever.”

Wat heb je geleerd?: “Voor de training verkocht ik vooral op emotie en enthousiasme. Met de juiste techniek en door evenwichtig te communiceren krijg je de echte complete vraag boven tafel. Er blijkt dan vaak een veel betere oplossing voor de klant uit te komen dan aan de voorkant werd gevraagd. Hierdoor krijg je echte oplossingen en écht tevreden klanten. De vraagtechnieken die ik heb geleerd zijn trouwens ook heel bruikbaar in de communicatie met mijn team.”

Wat voor managementstijl heb je? “Ik geloof heilig dat je in teamverband veel verder komt dan alleen. Als we er samen niet uitkomen, dan hak ik de knoop door, maar het beste idee is leidend. Dat hoeft niet altijd uit mijn pen te komen.”

Wat is je grootste inspiratiebron? “Vaak worden relaties in het hoge segment afgeschilderd als veeleisend en dus lastig. Ik denk daar totaal anders over en richt me juist op dit segment. Eens per kwartaal heb ik overleg met een klein groepje mensen in mijn netwerk met veel meer ervaring dan ik. Daar bespreek ik m’n toekomstplannen mee. Ze zijn een enorme inspiratiebron.”

Hoe staat het met je carrière?: “We maken altijd driejarenplannen. Tot nu toe komen bereiken we onze doelen altijd veel eerder dan gepland. We groeien hard, maar zeker niet onverantwoord. Ik wil de continuïteit van dit bedrijf graag waarborgen.”

Wat is je grootste succes? “We hebben alle bedrijfsdeuren van VDL geleverd, werken in opdracht van Defensie en hebben zéér tevreden particuliere relaties. Maar het meest trots ben ik op het team dat er staat. Je kunt wel een mooi product leveren, maar als je team niet functioneert, gaat het uiteindelijk niet lukken.”

Plannen voor de toekomst? “Volgend jaar bestaan we vijf jaar. Een mooi moment om een nieuw pand te bouwen en het bedrijf verder te laten groeien. We zijn succesvol in alle segmenten en willen dat graag blijven door vooral in te zetten op kwaliteit, innovatie en klanttevredenheid. De volgende stap is dat elke architect die op zoek is naar een bijzondere oplossing aan Different Doors denkt.”