Sofie Lameire

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 06-11-2012
NaamSofie Lameire
WoonplaatsDeinze (B)
Leeftijd32
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Sofie Lameire geworden!
Sofie-Lameire

Functie?: “Key Account en Marketing Manager bij verpakkingsproducent Promens.”

Welke trainingen heb je gevolgd?: “Ik ben inmiddels een echte trainingsexpert. Samen met een aantal collega’s heb ik de training commerciële vaardigheden gedaan, vier keer twee dagen verdeeld over een periode van twee jaar. Verder heb ik de presentatietraining gevolgd en onlangs de training Return on Investment.”

Wat heb je tot nu toe geleerd?: “Heel wat. De trainingen van Douwe zijn dynamisch en interactief. Hij gebruikt heel veel voorbeelden die zijn ontleend aan de praktijk. Ik ben er een stuk vrijer en doelgerichter van geworden. Durf veel meer te vragen en vooral ook te luisteren. In mijn klantencontacten houd ik veel meer rekening met persoonlijke voorkeuren: het leidmotief van mijn klanten.”

Auto?: “Een Audi A3.”

Hoe staat het met je carrière?: “Ik ben begonnen als sales assistent. Zes jaar geleden ben ik naar Promens gegaan omdat ik graag in de buitendienst wilde werken. Dat lukte niet bij m’n vorige werkgever. Hier ben ik begonnen als accountmanager voor de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Drie jaar geleden ben ik lid geworden van het marketingteam binnen het segment van de chemische verpakkingen. Nu dus als marketingmanager actief en verantwoordelijk voor een aantal grote accounts.”

Grootste commerciële succes?: Een van m’n meest kritische klanten heeft me flink op de proef gesteld. Ik ben er trots op dat er toch een klik is ontstaan en dat de relatie zeer positief is geëvolueerd. De trainingen hebben me daarbij goed geholpen. Het is een uitermate statusgevoelige klant die prijs stelt op een speciale behandeling. Daar hou je dan rekening mee. Door te laten weten dat alleen de beste mensen van ons bedrijf worden ingeschakeld bijvoorbeeld.

Altijd al verkoop geambieerd?: “Ik ben opgeleid als tolk/vertaler, dus dat kan ik niet echt zeggen. Ik heb het wel altijd leuk gevonden om met mensen om te gaan. De afwisseling die bij het verkoopvak hoort vind ik ook prettig.”

Plannen voor de toekomst?: “Ik ben momenteel heel blij met de combinatie van verschillende taken die ik heb. Promens is een groot bedrijf, met 42 bedrijven over de hele wereld. Wie weet wat er nog voor kansen komen. Ik houd voorlopig alle opties open.”