Stan Broeders

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 10-10-2009
NaamStan Broeders
WoonplaatsDongen
Leeftijd28
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Stan Broeders geworden!
Stan Broeders

Functie:
“Vestigingsmanager bij Piet Kerkhof in Dongen, één van de grootste vestigingen van Nederland.”

Welke trainingen heb je gevolgd?:
“De training Commerciële Vaardigheden en het Train de Trainer programma bij Koen van Gorp. Mede dankzij hem is de verkoop echt in beweging gekomen.”

Wat heb je tot nog toe geleerd?:
“Het allerbelangrijkste? Luisteren naar je klant! Maar ik vind het ook prettig om wat theoretische bagage te hebben, zodat je makkelijker de verschillende fases in het koopproces herkent. De managementvaardigheden die ik heb opgestoken bij het Train de Trainer programma gebruik ik dagelijks bij de begeleiding van m’n team.“

Auto:
“Een Ford Fiësta. Maar wel een sportieve! Mij vrouw rijdt daar vooral mee. Als ik vorig jaar tijdens de Kenneth Smit Rijvaardigheidsdag niet van de baan was geraakt, had ik waarschijnlijk een jaar lang in een Audi cabrio gereden. Prachtige dag was dat trouwens. Ik ben er ook een betere chauffeur van geworden. Maar het deed zeer dat ik weer in m’n eigen auto naar huis moest rijden.”

Grootste liefde:
“Tja, mijn vrouw Marjanne natuurlijk! We zijn al acht jaar samen. Op 20 juni vorig jaar zijn we getrouwd. Op de tweede plaats? Werken met mensen.”

Hoe staat het met je carrière?:
“Na de Detailhandelsschool heb ik anderhalf jaar gewerkt als verkoper bij Expert. Daarna ben ik bij Piet Kerkhof aan de slag gegaan als een van de eerste van een nieuwe lichting. Toen ik 22 was ben ik vestigingsmanager geworden in Veenendaal. En nu dus, sinds een paar jaar, vestigingsmanager bij één van de grootste filialen van Piet Kerkhof, hier in Dongen. Ik ben zeker niet ontevreden!”

Wat is je grootste commerciële succes:
“Ik heb een flinke bijdrage geleverd aan de professionalisering van de verkoopafdeling. Er worden hier nu op niveau verkoopgesprekken gevoerd. Dat is eigenlijk best uniek. Piet Kerkhof is altijd een 100% zelfbedieningsformule geweest. We hebben de vooruitziende blik gehad dat klanten in de toekomst gewoon op een goede manier proactief geholpen moeten worden als we de concurrentie in de retail willen overwinnen. Dat is een behoorlijke cultuuromslag geweest die nu langzaam zijn vruchten begint af te werpen.”

Altijd al verkoop geambieerd?:
“In een ver verleden wilde ik graag politieman worden. Dat ging niet door vanwege mijn ogen. Heeft op het eerste gezicht niks met verkoop te maken. Maar het gaat in beide gevallen om werken met mensen. Verder lag het natuurlijk voor de hand dat ik na de detailhandelsschool in de verkoop terecht zou komen. Ik vind het een prachtig vak dat vaak wordt ondergewaardeerd.”

Plannen voor de toekomst?:
“Tijdens mijn sollicitatiegesprek vroeg de rayonmanager wat mijn ambities waren. Ik heb toen heel brutaal gezegd dat ik het liefst op zijn stoel wilde zitten. Dat vond hij een prima idee op voorwaarde dat er voor hem een andere stoel klaar zou staan. Daar is op dit moment geen sprake van maar mijn ambitie om rayonmanager te worden is er nog altijd. Kwestie van geduld.”