Theo Straathof

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 18-09-2014
NaamTheo Straathof
WoonplaatsMijdrecht
Leeftijd61
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Theo Straathof geworden!
Theo Straathof

Functie? “Algemeen directeur bij Micothon Spuittechniek, leverancier van gepatenteerde spuitmachines voor de glastuinbouw.”

Welke trainingen heb je gevolgd? “De training Expert in Sales.”

Waarom juist deze training? ”De spuitmachines zorgen voor flinke besparingen, maar het lukte me onvoldoende om dat over het voetlicht te brengen.”

Wat heb je er geleerd? “Als techneut ben ik erg enthousiast over m’n uitvinding. Daardoor gaat het gesprek al snel over de techniek, terwijl de kern van een verkoopgesprek is om goed te luisteren en eerst de behoefte in kaart te brengen.”

Waar mogen ze je wakker voor maken? “Laat mij maar lekker uitslapen.”

Hoe staat het met je carrière? “Na de landbouwschool ben ik begonnen met een agrarisch loonbedrijf. Op verzoek van één van onze klanten hebben we toen een oplossing bedacht voor de bestrijding van spint. Inmiddels hebben we een tweede vestiging in Rusland en verkopen we wereldwijd verschillende typen spuitmachines.

Wat is je grootste commerciële succes? “Vijf van onze machines staan bij een van de meest vooraanstaande rozentelers in Nederland. Daar ben ik trots op, want dat bedrijf gaat alleen voor het allerbeste.”

Wat is je grootste commerciële teleurstelling? “Onze machines lijken duurder dan die van de concurrentie, , maar het is een investering die je makkelijk terugverdient. Het lukt niet altijd om klanten daarvan te overtuigen.”

Altijd al verkoop geambieerd? “Het zal nooit mijn hobby worden, maar ik heb er geen hekel aan. Het is eerder een uitdaging.”

Plannen voor de toekomst? “We hebben veel geïnvesteerd in de technische ontwikkeling. De komende jaren gaan we commercieel doorbreken.”