Wiebren Dijkstra

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 09-02-2015
NaamWiebren Dijkstra
WoonplaatsGroningen
Leeftijd25
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Wiebren Dijkstra geworden!
Wiebren-Dijkstra-februari

Functie? “Accountmanager bij NewComm IT in Assen; verantwoordelijk voor new business en relatiebeheer. Verder organiseer ik evenementen en on- en offline marketingcampagnes.

Welke trainingen heb je gevolgd? “Expert in Sales Basics. Toen ik vorig jaar bij NewComm IT kwam werken heb ik aangegeven dat ik het belangrijk vond om me te blijven ontwikkelen.”

Waarom juist deze training? ”Als startende accountmanager wilde ik handvatten hebben voor een goed gestructureerd verkoopgesprek.”

Wat heb je er geleerd? “Open vragen stellen en het toepassen van bezwaartechnieken. De ABC’tjes in de argumentatiefase gebruik ik ook geregeld.”

Waar mogen ze je wakker voor maken? “Voor een mooie zomerse dag op de Friese meren en voor een koude, zonnige winterdag in de Oostenrijkse alpen.”

Hoe staat het met je carrière? “Na mijn studie Commerciële Economie heb ik eerst een jaar gewerkt. Daarna heb ik een master Bedrijfskunde gedaan aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na mijn afstuderen ben ik bij NewComm IT gaan werken.”

Wat is je grootste commerciële succes? “Zonder technische achtergrond binnen een halfjaar een groot mkb-bedrijf binnenhalen waar je een totaal nieuwe IT omgeving mag leveren: daar ben ik best trots op.”

Wat is je grootste commerciële teleurstelling? “Iedere verloren deal is een teleurstelling. Zeker als je er hoge verwachtingen bij hebt. Dat is dan ook weer een leermoment.”

Altijd al verkoop geambieerd? “Misschien niet echt verkopen op zich. Maar ik heb wel altijd een commerciële functie geambieerd. Ik heb tenslotte twee commerciële opleidingen gedaan. De combinatie van verkoop en marketing is voor mij een ideale match.”

Waar droom je van? “Ik ben een nuchtere jongen en kijk niet al te ver vooruit. Mooie reizen maken met mij vriendin en wat mooie carrièrestappen maken. Ik ben op de goede weg.”