Wiljan Mossing Holsteyn

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 09-04-2011
NaamWiljan Mossing Holsteyn
WoonplaatsWeert
Leeftijd26
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit Trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Verkoper van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Wiljan Mossing Holsteyn geworden!
Wiljan Mossing Holsteyn

Functie? “Ik ben Rayonmanager Regio Noord bij Descol. Marktleider op het gebied van sportvloeren. Onderdeel van het Zwitserse Sika AG.”

Welke trainingen heb je gevolgd? “De training Expert in Sales en de vervolgtrainingen De Prijsverkopen en Omgekeerd Verkopen.  Met het voltallige verkoopteam.  Ook het MT, de binnendienst en de serviceorganisatie worden door Kenneth Smit getraind.”

Wat heb je tot nog toe geleerd? “Vooral niet teveel over je product praten, maar de beweegredenen van je klant boven tafel krijgen. Pas dan kun je met scherp schieten.  Vertrouwen in je eigen vakkennis speelt daarbij een belangrijke rol. Naarmate je beter in de materie zit, heb je ook veel minder behoefte om je kennis te etaleren.“

Auto? Een Citroen C5. Fijne auto als je rugklachten hebt. Maar ik ruil ‘m binnenkort toch weer voor een Duitse auto. Een Passat.”

Grootste liefde? “’t Is een cliché, maar dat zijn toch echt m’n kinderen en m’n vrouw. Als ik al eens chagrijnig ben, dan ben ik dat meteen kwijt als ik thuis kom. Ik ben enorm blij met hen. Zij zijn gelukkig ook blij met mij. Dat is toch waar het allemaal om draait in het leven.”

Hoe staat het met je carrière? “Ik ben precies waar ik wil zijn. Naast m’n werk als rayonmanager bij een prachtig bedrijf ben ik trainer in de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Twee heel mooie uitdagingen waar ik heel blij mee ben en m’n handen vol aan heb.”

Wat is je grootste commerciële succes? “Bij Descol? Dat zijn er twee. De inrichting van Sportstad Heerenveen en van de Internationale Indoor Sportaccommodatie in Almelo. Twee he-le gro-te opdrachten.”

Altijd al verkopen geambieerd? “Eigenlijk wel, hoewel ik  na m’n opleiding aan het CIOS m’n carrière begon als bewegingsagoog in de psychiatrische zorg. Ook daar ging het eigenlijk om goed luisteren en mensen voor je te winnen.  Eigenlijk zou iedereen een tijdje in de verkoop moeten zitten. Daar leer je bij uitstek om jezelf te presenteren en te profileren. Heel leerzaam. Ook als je de rest van je carrière iets anders gaat doen.”

Plannen voor de toekomst? “Gelukkig blijven. Zorgen dat ik plezier houd in de dingen die ik doe. Of ik nou een order van 350 euro of van 10.000 euro binnenhaal: ik ga altijd met plezier naar m’n werk. En volgend seizoen wacht er een nieuwe club; Quick 20 uit Oldenzaal. Daar heb ik enorm veel zin in.”