Zwarte Piet

Geschreven door Kenneth Smit redactie, 1 december 2014
NaamZwarte Piet
WoonplaatsSpanje
Leeftijd38 jaar
Iedere maand ontwikkelen honderden mensen hun vaardigheden onder begeleiding van hun eigen Kenneth Smit trainer. Uit deze groep van deelnemers selecteren onze trainers iedere maand opnieuw een persoon die zichzelf “Manager van de maand” mag noemen. Deze maand is dat Zwarte Piet geworden!
Zwarte Piet

Functie?
Commercieel Manager Piet.

Welke trainingen heb je gevolgd?
Middle Management en Time Management.

Waarom juist deze training?
Het aantal Pieten wordt steeds groter dus het is belangrijk dat zij goed gemanaged worden.

Waar mogen ze je wakker voor maken?
Chocoladeletters en pepernoten.

Hoe staat het met je carrière?
Het lijkt elk jaar drukker te worden waardoor er steeds meer Pieten nodig zijn. Deze Pieten moeten ingewerkt, begeleid en aangestuurd worden. Het gaat dus prima met mijn carrière.

Auto?
Sinterklaas te paard en alle Pieten te voet. Sinterklaas is al oud dus krijgt hulp van het paard. De Pieten gaan te voet want zij  moeten op de dakken van huis naar huis door de schoorstenen om alle cadeautjes af te leveren.

Grootste liefde?
Sinterklaas en al zijn Pieten.

Wat is je grootste commerciële succes?
Elk jaar op 5 december, dan hebben we miljoenen besteed om alle kinderen te voorzien van mooie cadeautjes.

Wat voor managementstijl heb je?
Ik ben een echte mensen-mens-manager. Alle Pieten zijn goede medewerkers die respect en aandacht verdienen voor hun enorme inzet. Medewerkers zijn tenslotte het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Samen met Sinterklaas vormen wij een heel hecht team dat onder zware tijdsdruk moet kunnen preseteren.

Plannen voor de toekomst?
Ik hoop nog heel lang als Zwarte Piet samen met alle andere Pieten en Sinterklaas een geweldig kinderfeest te mogen organiseren en dit te vieren met al die kinderen.