Follow-up Management en Leidinggeven (dag 5 t/m 8)

Succesvol leidinggeven met MoRe Coaching

De rol van managers en teamleiders in lijn- en staffuncties in een organisatie wordt vaak onderschat. Ze balanceren tussen de belangen van de top van het bedrijf en loyaliteit aan de medewerkers voor wie ze verantwoordelijk zijn. Ze leven in de waan van de dag. Daardoor komen ze onvoldoende toe aan hun meest waardevolle taken: het aansturen en enthousiasmeren van medewerkers, het leveren van een excellente dienstverlening en een cruciale rol bij veranderingsprocessen.

De training ‘Follow-up Management en Leidinggeven’ geeft je handvatten om je eigen koers te varen zodat je maximaal kunt bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen en het beste uit medewerkers naar boven kunt halen. Je krijgt meer inzicht in het managementproces en jouw aandeel hierin en je krijgt meer inzicht in jezelf, in jouw stijl, in jouw sterke en minder sterke punten op het gebied van samenwerking, leidinggeven en communicatie.

Onderwerpen in ‘Follow-up Management en Leidinggeven’

Praktische vaardigheden op het gebied van coaching en communicatie spelen een grote rol. In de training wordt geleerd te werken met verschillende hedendaagse instrumenten voor leidinggevenden o.a. de MoRe-Coaching©methode, ontwikkeld door Kenneth Smit.

Module structuur

Module III

 • Managementprocessen
 • Profiel: een uitgebreid overzicht van de eigen voorkeuren in communicatie, leidinggeven en samenwerking.
 • Effectieve besluitvorming en vergadertechnieken
 • Opfrissen More-coaching en gesprekken dag 1 t/m 4
 • Coaching on the job

Module IV

 • Opfrissen More-coaching en gesprekken
 • Managementprocessen (vervolg)
 • Het voeren van de juiste selectiegesprekken
 • Effectieve besluitvorming en vergadertechnieken (vervolg)
 • Duurzame inzetbaarheid
 • Het ontwikkelgesprek
 • Afsluiting

Wilt u zich naast de ‘Follow-up Management en Leidinggeven’ training ook nog op andere vlakken ontwikkelen als manager kijk dan ook naar onze andere managementtrainingen.

 • 4 dagen (2×2 aaneengesloten dagen). De interval tussen elke module is twee tot drie maanden.
 • De trainingstijden zijn van 09.00 tot circa 17.00 uur.
 • Incompany.
 • Maximaal 8, minimaal 4 deelnemers.
 • MBO/HBO+. Door het praktijkgerichte programma sluit de training goed aan bij uiteenlopende managementopleidingen.

€ 925,00 p.p.p.d. (excl. BTW)

Trainingsdata overzicht

Incompany training aanvragen?

Het niveau en de vaardigheden van medewerkers of  afdelingen matchen niet altijd met de visie van jouw bedrijf. Het kan ook voorkomen dat het bedrijf de talenten van haar medewerkers of afdelingen op een andere manier wil gaan benutten of specifieker wil inzetten.
Informatie aanvragen
Merel Roelofsen

Samen met Jack Jobing van Kenneth Smit ga ik op bezoek bij het management van de verschillende deelbedrijven van Strukton Civiel.

Binnen Strukton Civiel is ervoor gekozen de commerciële organisatie sterker neer te zetten. Dit vraagt natuurlijk ook iets van onze medewerkers.

De training door Kenneth Smit levert ons, mijn inziens, meer bewustwording op bij de medewerkers die te maken hebben met commerciële daadkracht. Door de training worden klantgesprekken beter voorbereid.

Merel Roelofsen / Opleidingscoördinator bij Strukton Civiel

Een waardevolle vergroting van vaardigheden en kennis

Met onze producten zorgen we ervoor dat bij onze klanten de processen efficiënter werken of überhaupt mogelijk worden. In feite bieden we dus geen producten maar oplossingen aan.

In de Kenneth Smit training hebben onze verkopers (m/v) onder meer geleerd om de behoefte van de klant te inventariseren en deze vervolgens te overtuigen van de individuele voordelen die de USHIO oplossingen hen bieden.

Een grote rol hierin speelt Charles Wolf, een trainer met niet alleen veel ervaring maar ook een groot hart. Onze medewerkers ervaren de training dan ook niet als een verplichting maar als een waardevolle vergroting van hun vaardigheden en kennis.

Nils Büker / Senior Director bij USHIO

Wij hebben ons doel bereikt; individuele leerpaden zijn helder geworden, de basis voor verdere team-ontwikkeling is gelegd.

Daarnaast zijn we vaardig geworden in het toepassen van de verschillende door trainers Erik van den Akker en Frank van der Tas gedeelde inzichten.

Frank van Dooremolen / Partner bij McCoy & Partners